Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2015 06:28 - ЩО Е СВЪРШИЛА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
Автор: matusail Категория: Политика   
Прочетен: 774 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ЩО Е СВЪРШИЛА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ

(Питане отправено на 29 май 2015 г.)

Уважаеми дами и господа,

Опасявам се, че е наложително да привлека вниманието ви върху факта, че липсва каквато и да било ваша реакция във връзка с нашумелите напоследък изстъпления на наши съграждани от ромски, или по-точно цигански произход. С настоящото, като гражданин на България, ви обвинявам, че пренебрегвате масови нарушения на правата на гражданите от български произход като неглижирате и всъщност по този начин поощрявате масови, агресивни, човеконенавистни изстъпления на част от населението на страната насочени към ограничаване правата и човешките свободи на другата част от населението, а именно българите.

Наслушахме се и се нагледахме по телевизията и радиото на:

  • маймунски крясъци: „Българите на сапун!“;

  • тъмни субекти с брадви и блуждаещи погледи, които търсят кого да заколят;

  • „експертни“ оценки на действията на лекари от страна на субекти, които едва ли могат и името си да напишат без грешка, да не говорим за притежание на нещо като образователен ценз;

  • посегателства върху репортери и техниката им от страна на цигани / роми недоволни от публичното представяне на системните им безчинства;

  • тотално незачитане на законността и реда в страната от страна болшинството от представителите на ромския етнос под лозунга, „ами нямам пари и нямам работа“;

В тази връзка настоявам за писмен отговор и обяснения по следните въпроси:

1. С колко от така наречените ромски лидери сте провели консултации и разговори и сте им обърнали внимание, че изказвания от рода на „Българите на сапун!“ са недопустими и са израз на фашизиран, лумпенизиран „възпитателен“ процес в рамките на семействата от ромски произход?

2. Запитали ли сте ги относно и изискали ли сте от тях действия за намеса и разяснителна дейност, или каквато и да било реакция (ако ще и само една официална декларация) в тази връзка?

3. Какви са били вашите собствени реакции (от какъвто и да било род) по изредените по-горе примери? Изобщо има ли някаква ваша реакция в защита българския етнос? Или може би в защита на законността в страната, където да има и една дума, която да посочва конкретните инциденти, извършителите им и етническата принадлежност на последните?

4. По силата на вашите документи има ли право българския етнос на защита изобщо?

5. Поставяли ли сте си въпроса колко процента от целокупния български народ е съгласен дори 0,00000001 % от данъците, които надлежно си плаща всяка година вече над четвърт век, да отиват за подпомагане на етнос, който в подавляващото си мнозинство възпитава поколения свои деца в духа на горните „морални ценности“? (Да не говорим, че болшинството от представителите на въпросният етнос почти нищо не плащат, ни данъци, ни сметки за ток и вода – накратко – нищо!). Просто дайте оценка – колко процента от българите (англичаните, французите, германците, ирландците, италианците, испанците, белгийците и т.н.) биха били съгласни?

6. Имате ли статистически данни сочещи бройката на изстъпленията против всяка от самоопределилите се етнически групи в България и етническата принадлежност на извършителите на изстъпленията? Ако ги имате, защо не се публикуват? А ако ги нямате – защо така? Мълчанието и липсата на подобни данни навеждат на мисълта, че тази „тайна“ се поддържа с оглед превръщането на „защитата на човешките права“ в словоблудство и изпразването му от всякакво реално съдържание. Което си е чиста проба подстрекателство на разделението и нарастване на напрежението породено от социални причини.

7. Имате ли данни колко пари от европейски фондове са потънали в пясъците познати под името „ромско включване“, „интеграция на ромското население“ и т.п. през последния четвърт век? Ако имате, посочете къде са публикувани. Ако не – защо така? Тайна ли е? Чии интереси обслужва подобна „тайна“?

8. Имате ли данни кои фондации, организации, органи, министерства са били бенефициенти по упоменатите по-горе „програми“? Ако имате, посочете къде са публикувани. Ако не – защо така? Тайна ли е? Чии интереси обслужва подобна „тайна“?

Ами, да спирам вече. Както подозирам, горното ще ви осигури „занимание“ за доста време, но можете да поискате помощ при отговорите и от други „правозащитни“ организации, които не се гнусят да се занимават с нарушаването на правата на българския етнос.

С нетърпение очаквам вашите подробни и конкретни отговори на всички поставени по-горе въпроси и оставам с

Поздрави

Подпис

 

Та ето и отговорът получен на 28 юли 2015 г.

До: ……….

Уважаеми господин …,

В Комисията за защита от дискриминация (КЗД) се получи Ваше поредно запитване, в което твърдите, че не сте получил отговор на изпратено от Вашия електронен адрес запитване към датата 20.06.2015 г.

След извършена проверка се установи, че на 22.06.2015 г. Ви е изпратен отговор, съдържащ указания относно изискванията за редовност и допустимост на жалбата до КЗД, съгласно изискванията на чл.51, ал.2 от ЗЗДискр. (Забележка на автора: Това си е българския вариант на чудовището от Лох Нес - сума ти и народ твърди, че го има, ама него го няма!)

Прилагам снимка на изпратения отговор.

Следва да имате предвид, че административните органи действат в рамките на правомощията си, установени от закона. Компетентността на административния орган е нормативно признатата способност на даден орган да издаде определен акт. Компетентността на КЗД е уредена в разпоредбата на чл. 47 от Закона за защита от дискриминация, където са регламентирани правомощията, с които разполага в качеството й на специализиран държавен орган, осигуряващ предотвратяване на дискриминация, защита от дискриминация и равенство на възможностите.

Съгласно разпоредбата на чл. 3, ал. 1 Закона за защита от дискриминация се прилага по отношение на всички физически лица на територията на Република България.

             В случай, че считате, че сте жертва на дискриминация разполагате с възможност да се обърнете към КЗД с писмена жалба, отговаряща на изискванията на чл.51, ал. 2 от ЗЗДискр., съответно да подадете сигнал отговорящ на същите изисквания, ако сте станал свидетел на неравно третиране.

             Подробна информация за дейността на Комисията за защита от дискриминация, както и текста на Закона за защита от дискриминация може да видите на официалния сайт на КЗД: www.kzd-nondiskrimination.com.

 

А сега ми кажете моля ви, да се смея ли или да плача!?

И не забравяйте, цялата тази комисия редовно си получава заплатите!

Ще бъда много задължен на някой, който ми посочи нещо, което да отговаря на поставените от мен въпроси ...
„Ти му думаш куме Иване, а то търчи за … да те хване!“
„Ти му думаш, а то рупа ли, рупа!“




Гласувай:
3



1. dianaan - Ужасяващо
28.11.2015 19:06
Ужасяващо безочие! Що за държава създадохме?
цитирай
2. kvg55 - Повечето държавни институции р...
28.11.2015 22:16
Повечето държавни институции работят по този начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: matusail
Категория: Политика
Прочетен: 10369
Постинги: 12
Коментари: 8
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031