Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2015 02:56 - Апострофи – април 2009 г.
Автор: matusail Категория: Политика   
Прочетен: 1144 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Здравейте г-н Станишев,

(или Апострофи – април 2009 г.)

 

Слушам и не вярвам на очите си (както сполучливо обобщи държавата Абсурдистан един журналист преди време).

Браво на вас, нашият любим премиер - сетихте се, че е време да се изчистят боклуците!

Браво на вас, че се сетихте и че трябва да се започне от София!

Открихте и Америка т.е. България - имало кризисна ситуация!

Открихте, че държавата може и ТРЯБВА да се намесва.

 

При толкова брилянтни попадения, можем дори да ви простим, че не се сетихте, както следва:

1. От кои точно боклуци трябва да се започне;

2. Кое е по-опасно за общественото здраве - българските политици или бацилите, които не всички са толкова вредни. В края на краищата да не забравяме, че сред тях е и "Lactobacillus bulgaricus", докато просто не мога да се сетя, кой от нашите политици може да поеме неговата роля;

3. Забравихте да се позовете на впечатляващото сравнение с "производителността на труда в Западна Европа", което така сполучливо вие и подгласниците ви използвахте преди година за да преборите стачкуващите учители. Трябваше да посочите, че изглежда поне в производството на боклуци сме настигнали, а може и да сме изпреварили вече Европата, де! Особено ако се има предвид производството давано от така наречения политически елит. Пък и така щяхте да избегнете недомлъвките - учители / производителност на труда, а депутати и министри / нищо за производителността на труда им! Защо така бе господин премиер - ами кажи нещо и за тяхната производителност на труда! Пък ако ще след това народа с камъни да те замерва! Нали си юнак, нали се бориш с кризите! Ами поискай да ти изготвят доклади и анализи - колко пъти сте произвеждали недоносчета, колко пъти сте ги коригирали, колко пъти сте ги нагаждали за да угодите на този или онзи. Ама нейсе - защо ли са ви доклади, то си се вижда и от самолет да погледнеш! Пък и кой ли ще ви хване вяра, дори и да посочите пряката връзка между производителността на труда и депутатските заплати?

 

Това ви го простих любими наш премиер, само едно нещо не мога да преглътна! Защо не изкарахте България от НАТО?!

А толкова се надявах, язък!

Само си представете:

- Идват комунисто-социалистите на власт;

- Излизаме от НАТО;

- Обявяваме война на САЩ;

- За 5-6 месеца ония наши нови "братушки" идват, ремонтират нашите изтребители, построяват няколко болници и сиропиталища, завземат страната, прочистват всякакви боклуци от улиците на София, от парламента в София, от правителството в София, след това от всички местни центрове на самоуправление, счупват хатъра на де що намерят сенчести, полу-сенчести, успешни и неуспешни модерни бизнесмени със съмнителни произходи, повкарват в затворите останалата жива менажерия от разните там ТИМ, СИК, ВИС, ЦК, АОНСУ, ДС и т.п. за неплатени данъци върху откраднатите от тях пари;

- Народът ги посреща с хляб и сол;

- Всички пляскат с ръце и се прегръщат!

 

То правителството като поиска специалисти / чиновници от Брюксел за да се оправи с европейските фондове, аз си викам:

Ха-така! Сети се най-после! Да-а-а, ама не (пак според оня журналист)!

 

Само си представете какъв живот би могло да се заформи тогава! Пък и много подходящ момент изтървахме - Тъкмо американците се чудеха как да се измъкнат от фамилната война на семейство Буш срещу Ирак. Вместо Ирак с разните му там сектанти в исляма и пустия му нефт дето само глобални проблеми създава. Гостоприемна България, радушно посреща "братушки", които отново идват да ни обършат задните части и да ни свършат работата!

Хем полезно, хем лесно! Това си е отработен вариант на нашите политици от поколения насам и съм сигурен, че ще могат да го приложат.

 

Но човек като си няма късмет, така е! А можеха да превърнат България в зоологическа градина! Само трябва да разрешат на посетителите да хранят експонатите - мечки, елени, телета, овце, българи, турци, помаци, цигани, роми, министри, борци, сиви бизнесмени, полу-сиви бизнесмени, депутати, полицаи, съдии, прокурори, следователи, митничари, данъчни, лекари, доктори, учители, ученици и др. които ще бъдат надлежно обозначени с табелки "Произведено в България"!

 

Е-е-е-х живот! И така можеше да си продължи вечно! Или поне, докато успеем да включим в органичния си състав хлорофила, защото тогава ще минем на фотосинтеза разбира се. Кой ще ти търчи наляво-надясно да си проси храна от разните му там посетители?! Стоиш си и си фотосинтезираш!

 

Искрено ваш …




Гласувай:
2



1. kvg55 - Почистването трябва да започне от ...
15.12.2015 11:09
Почистването трябва да започне от самият Станишев.
цитирай
2. dobronameren - Ако човек извика "Ох" сега.
15.12.2015 11:15
може ли причината за това да бъде, че се ударил преди 6 години? Мисля, че НЕ. И продължавам да мисля - това днешно "Ох" по каква причина е? Моля, помогнете ми в мисленето.
цитирай
3. matusail - Отговор от Matusail
15.12.2015 14:36
dobronameren написа:
може ли причината за това да бъде, че се ударил преди 6 години? Мисля, че НЕ. И продължавам да мисля - това днешно "Ох" по каква причина е? Моля, помогнете ми в мисленето.


Грешно си ме разбрал приятел,
Замисълът изобщно не е да съм актуален, а да споделя размисли и факти. Това горното съм му го пратил на Станишев точно на момента (когато се пънеше да насъсква срещу Бат Бойко и беше пълновластен).
Ако забелязваш, и предишните ми публикации нямат претенцията да са злободневни.
То не че не трябва да сме подозрителни към всичко и всички, но чак пък толкоз!?
цитирай
4. dobronameren - Забелязвам!
18.12.2015 12:38
Публикували сте общо 4 постинги от които само този, последният, има претенцията да не е злободневен. За сведение на читателите - дори самият вие сте твърде злободневен. Станали сте блогър на 25 ноември т.г., т.е. нямате дори още цял месец стаж. Не че е лошо, добре дошли в блога!
Само че всичко това, вкл. като отчета радушните овации с които ви посрещат съветските блогъри, ме кара да задам оше един въпрос, по-важен: Какво в последните дни се е променило, та да се наложи появата на още един - "незлободневен" - тълкувател на злободневните събития в страната?
Не съм те разбрал грешно, приятел!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: matusail
Категория: Политика
Прочетен: 10633
Постинги: 12
Коментари: 8
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930