Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2015 04:37 - Четиво за политици и наивници
Автор: matusail Категория: Политика   
Прочетен: 899 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 26.11.2015 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Четиво за политици и наивници

Задача:

Намерете хуманно (някакво, каквото и да било) тълкувание на отбелязания с червен шрифт текст от Свещената книга на мюсюлманите.

Спомагателно задание:

Намерете и една буква, която да говори за миролюбие, човеколюбие, равноправие, демокрация, човечност, хуманност и цивилизованост в същия текст.

 

 (Неизчерпателен преглед на превода на Свещения Коран на Български език)

  2. Сура „Ал-Бакара“ (Кравата) – мединска:

24           Но не го ли направите -; а никога не ще [го] направите -; бойте се от Огъня, горивото на който са хората и камъните! Подготвен е той за неверниците.

89           И щом при тях дойде от Аллах Книгата, потвърждаваща онова, което е у тях 7 -; а още отпреди бяха молили за помощ срещу неверниците, -; и щом при тях дойде онова, което [вече] знаеха, не повярваха в него. Проклятието на Аллах е над неверниците.

90           Колко лошо е онова, за което продадоха душите си -; да не вярват в низпосланото от Аллах, поради завист, че Аллах низпослава от Своята благодат комуто пожелае измежду Своите раби. И заслужиха гняв върху гняв. За неверниците има унизително мъчение.

98           Който е враг на Аллах и на Неговите ангели, и на Неговите пратеници, и на Джибрил, и на Микал -; Аллах е враг на неверниците.

190         И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

191         И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

193         И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!

254         О, вярващи, раздавайте от онова, което сме ви дали за препитание, преди да дойде Денят, в който не ще има нито откуп, нито приятелство, нито застъпничество! Неверниците са угнетителите.

3. Сура „Родът на Имран“ (Ал Имран) – мединска:

10           Онези, които не вярват, с нищо не ще ги избавят от Аллах нито имотите, нито децата им. Те са горивото на Огъня.

 

  4. Сура „Жените“ (Ан-Ниса) – мединска:

47           О, дарени с Писанието, повярвайте в онова, което низпослахме, за да потвърдим наличното у вас, преди ликове да изтрием и образа в тил да обърнем, или да ги прокълнем, както проклехме хората на Съботата. Повелята на Аллах непременно се изпълнява.

65           Но не -; кълна се в твоя Господ! -; те не ще станат вярващи, докато не те сторят съдник за всеки възникнал спор помежду им; после не намират затруднение у себе си относно онова, което си решил и напълно се подчиняват.

76           Вярващите се сражават по пътя на Аллах, а неверниците се сражават по пътя на идолите. Сражавайте се с приятелите на сатаните! Слабо е коварството на сатаната!

84           И сражавай се [о, Мухаммад] по пътя на Аллах! Отговорен си единствено за себе си. И подбуждай вярващите! Дано Аллах възпре мощта на неверниците! Аллах е най-силен по мощ и най-силен по наказание.

89           Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите -; и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник.

91           Ще откриете и други, които искат и с вас да са в безопасност, и със своя народ -; в безопасност. Всякога, щом биваха връщани към изкушението, биваха низвергвани в него. И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

101         А когато странствате по земята, не е прегрешение за вас да съкращавате молитвата, ако се страхувате, че ще ви навредят онези, които не са повярвали. Неверниците са ваш явен враг.

5. Сура „Трапезата“ (Ал-Маида) – мединска:

33           Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. …

80           Виждаш мнозина от тях да се сближават с неверниците. Колко лошо е онова, което душите им направиха отнапред! Аллах им се разгневи и в мъчението ще пребивават вечно.

 

9. Сура „Покаянието“ (Ат-Тауба) – мединска:

1             Снемане от Аллах и от Неговия Пратеник на задълженията спрямо съдружаващите, с които се договорихте.

5             А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

23           О, вярващи, не взимайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието пред вярата. А които от вас се сближат с тях, те са угнетителите.

29           Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра -; докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

38           О, вярващи, какво ви стана, та щом ви се рече: “Устремете се към битка по пътя на Аллах!”, закретахте по земята? Нима предпочетохте земния живот вместо отвъдния? Насладата на земния живот спрямо отвъдния е твърде малка.

39           Ако не се устремите към битка, ще ви накаже Той с болезнено мъчение и ще ви замени с друг народ, и не ще Му навредите с нищо. Аллах за всяко нещо има сила.

47. Сура „Мухаммад“ (Мухаммад) – мединска:

7             О, вярващи, ако подкрепите [делото на] Аллах, и Той ще ви подкрепи, и ще утвърди стъпките ви.

8             А които не повярват -; гибел за тях! Ще провали Той делата им.

9             Това е, защото възненавиждат низпосланото от Аллах и затова Той прави безплодни делата им.

10           Нима не ходят по земята и не виждат какъв бе краят на онези преди тях? Аллах ги унищожи. Това очаква неверниците.

Поука:

Вие ми кажете що за миролюбива религия е тази, която проповядва упоменатото в текста с червен шрифт.

А не можете ли да намерите подобни текстове и в Библията? Ами в Тора?

А искате ли дори едно изчадие възпитано в подобен дух да прекрачи границите на вашата родина?

А не е ли време да спрем да говорим за религиозни ценности (от какъвто и да било род) и да започнем да говорим за човешки и цивилизационни ценности? Не се ли убедихте, че Земята не е плоска!

Following the attacks in Paris, the New York based author released a statement. ‘Religion, a mediaeval form of unreason, when combined with modern weaponry becomes a real threat to our freedoms,’ he wrote. ‘This religious totalitarianism has caused a deadly mutation in the heart of Islam and we see the tragic consequences in Paris today.’

 След нападенията в Париж (забележка – срещу редакцията на Шарли Ебдо), базираният в Ню Йорк автор (Салман Рушди) публикува изявление: „Религията, тази средновековна форма на глупост (безумие, абсурдност), комбинирана със съвременните оръжия се превръща в реална заплаха за нашите свободи“, пише той. „Този религиозен тоталитаризъм стана причина за зараждането на смъртоносна мутация в сърцето на Исляма и ние виждаме трагичните последици от това в Париж днес“.

 А си спомнете и какво стана в Косово. Десетки години Югославия даваше своето гостоприемство (доколкото можеше при режима на Тито и с всичките му там условности) на бягащите от Албания албанци, масово унищожавани от техния си диктатор, а накрая се оказа (разбира се не без активното съдействие на човеконенавистните действия на наследниците на Тито), че Косово желае да се превърне в част от Велика Албания, зад маската на „самоопределението“ така високомерно (и изумително тъпо и безхаберно) прогласено от съвременните лицемерни глашатаи на демокрацията (ама по начина, по-който Великите я разбират, без оглед на специфики и натрупани от столетия традиции и трудно извоювани свободи и ПОУКИ). Пък що за самоопределение е това бе хора, защо за кюрдите няма самоопределение, а за албанците има!? Що така бе големци!? Ще има ли самоопределение за анклавите от турски гастарбайтери в Германия? Ами за баските в Испания? Ами за циганските гета в покрайнините на Париж?

Ами какво стана с интегрирането на ромите!? Вече четвърт век изпълняваме инструкциите и поученията на дървени философи удобно изтегнали се в меките си кресла в световните столици на Великите сили. Те така и не успяха да си продухат ушите и да чуят и нашите аргументи (доколкото нашите „политици“ – блюдолизци изобщо са им ги споменавали, разбира се) – интегрира се човек, който ИСКА ДА СЕ ИНТЕГРИРА! Не се интегрира човек, който те лъже в лицето, върти и суче и гледа да „удари кьоравото“! Че и те поучава, че за него Мешерето било върховния авторитет! И по тяхната си традиция 12-13 годишните момиченца вече стават за майки! Съгласен съм, като искат нека го запишат в конституцията на Цигания. Но не и в България – такова нещо в българската конституция няма, нали!?

А как стои въпросът с интегрирането на турските гастарбайтери в Германия? Тях за интегрирани ли да ги смятаме в германското общество? Ами арабските около Париж – и те ли са интегрирани!? А те искат ли да се интегрират?

А къде са декларациите на Ислямската конференция, на Саудитска Арабия, на Иран, на Пакистан, на Индонезия осъждащи тероризма? Нещо не ги намирам в интернет! Защо ли!? Сигурно са много заети да творят законови норми в духа на миролюбивата религия и затова им са убягнали от вниманието такива дреболии като последния атентат в Париж (дреболия – някакви си стотина души) и руския самолет в Египет (малко по-голяма дреболийка – двестотина души) и т.н. и т. н.!

Та как смятате господа и дами съвременни лидери на Великите да приобщите и интегрирате и мюсюлманите, които напират по границите на Европа!? Като отново си затворите очите за факта, че ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ, А ИСКАТ ДА СИ НАГЛАСЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ ПО ТЕХНИЯ СИ НАЧИН – според поученията на Свещените им текстове (частично цитирани по-горе)! И това докато папкат за ваша сметка, а в свободното си време ви поучават какво да очаквате щом сте неверници! Искате ли да хармонизирате европейското законодателство с това на Саудитска Арабия например (Мъжът има правото да изяде жена си, но само ако е много гладен!) та да гледаме всяка неделя по телевизиите обезглавявания на неверници!

Аферим!!! Ама пусто все ми се натрапва лафа: „Да-да! Куче с кренвирш ще плашиш“!

Събудете се бе хора! Пък прочетете малко историята и си спомнете всички религиозни войни в Европа преди и около Реформацията и Възраждането! Пак ли трябва да ги преживяваме за да преоткрием топлата вода – т.е. отделянето на религията от държавата! Викаме му секуларизация! А такова нещо исляма не търпи – той е тоталитарен по рождение! Как мислите, това ли връщане със 6-7 века назад е най-належащата стъпка, пред която е изправена Европа!? И пак ли ще трябва да изгаряме Джордано Бруно на кладата, за да осъзнаем, че Земята не е център на Вселената!? Пак ли ще чакаме да се появи нов Галилео Галилей, който да прошепне "И все пак тя, Земята, се върти!".

Стига глупости! На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието!






Гласувай:
5



1. cecobob - Браво!
26.11.2015 00:28
Ето това е старт. Добре дошъл в blog
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: matusail
Категория: Политика
Прочетен: 10632
Постинги: 12
Коментари: 8
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930